Sjuk

Låg på sjukan från natten mellan söndag och måndag tills i onsdags. Jag åkte in pga av ryggvärk, magont, diarréer och hög feber. Det visade sig vara nån form av infektion och när jag kom dit var de rädda att det var en urinvägsinfektion som gått upp i njurarna, men vid ett ultraljud som visade att mina njurar funkade som de skulle så var det ingen panik längre iaf, men jag blev kvar på den kirurgiska avd. När jag först kom till akuten fick jag lämna urinprov (bla) och när svaret på detta kom på tisdagen så kunde de stryka urinvägsinfektion. Jahapp. Så vad var det då för konstig infektion som härjade i min kropp som orsakade diarréer. Läkarna hade ingen aning.

Då jag under tisdagen blev betydligt bättre kunde de på onsdagen släppa hem mig vid lunchtid ungefär. Skönt.

Idag fick jag svar på avföringsprovet jag lämnat på måndagen. Det visade sig vara så att jag fått kycklingsjukan, som man kan få från dåligt tillagat smittat kycklingkött, precis som salmonella, fast detta är mycket snällare. Hmmm... helt klart måste det vara på thairestaurangen som pappa och jag åt på i torsdags som jag blev dålig och med en infektion liggandes i kroppen så blev det visst system overload. Min kropp pallade inte.

Well well, nu mår jag ganska bra igen. Inga diarréer mer. Ska ta det lugnt resten av veckan och siktar på att vara tillbaka i skolan på måndag.

Nu går jag på två olika tabletter. Antibiotika och nåt som jag inte riktigt vet vad det är. Men då jag hade mycket låg kaliumhalt och fick tabletter för det på sjukan så kan de vara tabletter för det.

Det här var ju inte riktigt vad jag skulle skriva om, men jag kan ju avsluta med lite saker som rör skolan.

Vi håller på o jobbar för fullt med våra bidrag till en internationell designtävling som hålls i Monaco. Tjejerna i min grupp har slitit som djur under veckan, medans jag var på sjukhuset, och de har mms:at mig bilder på hur det går för dem. Det var kul att de lät mig få följa arbetet på sjukan även om det var trist att inte kunna vara där och hjälpa till.

Imorgon ska våra aftonklänningar, som vi sydde förra terminen, äntligen fotograferas! Hurra! Snart kanske man kan lägga upp en bild på den då.

Ikväll hade de en pysselkväll med middag med hela skolan. Och jag missade den. :( Lite tråkigt. Men jag fokuserar på att bli frisk nu, så jag tröstade mig med att ligga och glo på kostymdramer. Hehe.

Oj, vad det här blev ett långt inlägg! :P  Hoppas ni orkade läsa igenom det.

Kram!


VisitkortJag har länge nu suttit och jobbat med en grafisk profil för min portfolio. Jag blev väldigt nöjd med den och applicerade den på mina visitkort som jag ska printa ut för en utställning vi ska ha vernissage på på torsdag. Jag blev väldigt nöjd med visitkortet och funderar på att fixa "riktiga" sådana.

Om ni undrar angående denna utställning så är den i Borås på textilmuseet och har temat Borås - en tolkning i textiltryck. Typ. Minns inte det officiell namnet på den dock.

Det här är jag.

Hej hej!

Det är jag som är Adalmina.Jag pluggar just nu modedesign på Nordisk Designskola i Borås. Jag har innan dess även pluggat teaterkostym och hstoriska dräkter på Tillskärarakademin i Göteborg.

Min fritid är även mitt jobb på sätt och vis, jag tecknar, illustrerar, jobbar med idéer och spanar på folk på stan. Men jag umgås även med vänner och är gärna ute i naturen. Särskilt på våren. Jag älskar vår! Perfekt temperatur, naturen vaknar till liv och blir som vackrast i maj/juni och man kan sitta ute och titta på människor eller vandra i naturen och sätta sig på en soluppvärmd klippa och bara njuta av alla dofter  :)

Den här bloggen kommer framför allt handla om min vardag som blivande modedesigner och mina illustrationer. Jag kan säga i förväg att bloggen troligtvis inte blir uppdaterad varje dag, men förhoppningsvis åtminstone en gång i veckan  :P

Jag är även modell hos agenturen theCore, så det kan hända att jag delar med mig av bilder från fotosessioner. Dessa får ni se mer som en bonus eller nåt, då jag inte primärt tänkt blogga om det.

Kram på er och hoppas ni hittar en stund av inspiration!