Praktik och fågelsång.

Nu har första veckan på praktiken gått och det har varit fantastiskt kul! Alla är supertrevliga. Jag har lärt mig lite nya saker och har börjat få förtroende av dem att göra saker. I början var de försiktiga med att ge mig uppgifter, men sista två dagarna fick jag mycket att göra. :D Underbart! Jag förstår dem att de är avvaktande tills de kännt av lite på vilken nivå jag ligger. Men jag har fått mycket beröm och de uppskattar att jag är där och hjälper dem. För nu har de insett att jag kan mycket och de vågar lägga över jobb på mig. Hurra!

Det var ett tag sen sist jag skrev. Jag flyttade ju för ett tag sedan och har ännu inte fixat internet. Så jag får låna hos vänner ibland.

Passa på att njuta av det vackra vädret, fågelsången och dofterna! Jag rekommenderar morgonpromenader i skogen på helgerna! Runt nio på morgonen. Då har solen börjat värma och fåglarna kvittrar på som bara den. Daggen ligger kvar på blad och gräs och ger en frisk härlig luft som är full av dofter.

Ut och njut!

Kram

Portfolio-panik och flytt-packning

Det har varit en sjukt intensiv vecka och jag har verkligen varit dålig på att skriva.

I onsdags hade vi fotografering av våra tävlingsbidrag till designtävlingen i Monaco. De blev ganska bra. Är lite besviken dock på att de är så ljusa. Man kanske blir kräsen när man jobbat med superduktiga fotografer tidigare. Fast det är klart, killen fotade ca 20 outfits på 5 timmar och redigerade två bilder på vardera outfit på två dagar. Hmm... kanske inte ska döma honom så hårt iaf.

Men nu till det roliga! Ni vill ju se bilderna förstås! Superstudio i Borås plåtade.

Porcelain Nightmare

Vi är fyra tjejer som designat kollektionen: Jag, Chanélle Crozzoli, Caroline Rudolf och Viktoria Ahinko. Vi har genom hela projektet varit som fyra delar av en och samma person. Vi har hela tiden haft samma idéer och vision.

Porcelain Nightmare

Syftet med kollektionen var att väcka känslor och reaktioner. Provocera kan man ju också kalla det om man vill.
Men framför allt vill vi beröra. Ingen kan undgå att tycka något, och det väldigt mycket, om vår kollektion, må det vara att den är det fulaste du sett eller det coolaste du sett så kan du inte vara neutral till den.Kollektionen heter Porcelain Nightmare och bygger på en storytelling som handlar om det undermedvetna och det vi är rädda för hos oss själva. Vi pratar inte om kläder i vår kollektion, de är karaktärer som vuxit till liv ur vår story och spökar nu i verkligheten.

I det här projektet passade vi på att leva ut vår kreativitet till fullo och passa på att göra något mer konstfullt som kontrast till allt det komersiella vi jobbar med dagligen.

Det har varit fantastiskt kul att göra det här, även om det i perioder blev väldigt stressigt eftersom vi gjorde det här vid sidan av våra ordinarie studier. Men att nu se resultatet på bild är oerhört stimulerande och gör det värt all mödan.

Vi är alla fyra otroligt nöjda och stolta över vårt projekt och hoppas att ni också uppskattar det för vad det är: ett syfte att på något sätt beröra er.

Jag blir lika glad oavsett om ni blev äcklade, imponerade, fundersamma eller roade. Hur ni än reagerade så har vi ändå lyckats med vårt syfte.

Kram på er!