Hello Kitty

Vår kära rektor var på ett möte där även en ansvarig från Pluslicens var med. (Pluslicens är det företag som arrangerade Hello Kittys 35-årskalas i Stockholm.) Hon fick frågan om inte vi elever kunde sy upp några aftonklänningar i Hello Kittys ära. Det trodde hon absolut att vi skulle kunna göra. Så med bara tre veckors varsel blev det en frivillig uppgift (utöver våra ordinarie uppgifter) i skolan.

10 elever (däribland jag) åtog sig uppdraget som resulterade i tre klänningar. Med alla godkännande och omritningar och godkännande igen av klänningsdesignerna så hade vi till slut bara knappt två veckor på oss att fixa klänningarna. Tyg skulle printas målas och dekoreras, kjolstommar byggas och rosetter i mängder (ca 600 tror jag det blev) skulle tillverkas och sys fast.

Det blev många kvällstimmar och två hela nätter med arbete, en hel del blod, svett och tårar, men klänningarna blev klara till visningen!

Här är bilder som Superstudio i Borås plåtat på klänningarna.

Denna klänning är inspirerad av kittys typiska snickarbyxor, samt jubileumsrosett-färgerna.
New York
Klänningen som är inspirarad av Hello Kittys snickarbyxor samt jubileumsrosetterna i fem färger.
ca 600 st rosetter fastsydda för hand.

Klänningen är inspirerad av japanska kimonos, men fick ärmar liknande de fanor som pryder Venedig under karnevalen.
Venedig
Inspirerad av japanska kimonos, men fick ärmar liknande de fanor som pryder Venedig under karnevalen.
Jubileumsprint samt handmålade ränder.

detaljbild på prints
Venedig
detaljbild på prints

Handmålade kjolar med för hand påsydda paljettbandsdekorationer.
Paris
Den stora och tunga paradklänningen.
Modellen entrade catwalken i den vita kjolen och gjorde mitt på scenen ett byte (med påklädare till hjälp förstås) till den svarta. Däremellan passade hon på att visa upp den rosa tyllbomben som hon bar under.
Livet är sytt i ett vitt paljetttyg och sedan dekorerad med svarta paljettband påsydda för hand.
Kjolarna är handmålade med för hand påsydda paljettband.
Tanken med den svarta var att visa Kittys lite tuffare sida, med inspiration från klotterväggar. 

Den enorma tyllkjolen med ca 40 meter tyll i.
Paris
Den enorma tyllkjolen som bara skymtar fram i en slits i överkjolen.
ca 40 m tyll gick det åt.

Detaljbilder på livet och kjolarna.
Paris
Detaljbilder på livet och kjolarna.


Vi var alla väldigt trötta efter visningen, men otroligt nöjda också!


Aftonklänning

Dags att börja ta ikapp allt jag gjort i skolan och visa er här!

Det här är en uppgift vi fick ganska tidigt under utbildningen på Nordisk. Uppgiften var att studera ett tilldelat varumärkes design och formspråk. Vi skulle spegla det som känns typiskt hos märket samtidigt som vi skulle låta vår egen stil speglas i designen av en aftonklänning.

Jag blev tilldelad märket Kenzo. Kenzo för mig är bohem-romantiskt i grunden med utsvävningar åt olika håll i de olika kollektionerna. Nåt som är väldigt typiskt hos Kenzo är mönstermix och kontraster. Detta ville jag ta vara på i min design och lät klänningen bestå av ett livstycke i svart skinn med romantiska volanger i kjolen. Rosor är något som Kenzo använder flitigt i sina mönster, så jag valde att plocka upp dem som maxade detaljer på livet.

skiss på klänningen

klänningen framifrån


klänningen bakifrån


Jag lever än!

Det har verkligen stått still här på bloggen under en alltför lång period. Jag har bara den dåliga ursäkten att jag fortfarande inte skaffat mig en vettig internetuppkoppling. Men som sagt det är egentligen bara en dålig ursäkt.

Jag har ju, som ni kanske förstått, nu pluggat färdigt på Nordisk Designskola. Jag är sjukt stolt över mig själv (fick topp-betyg!! :D ). Skolan avslutatdes med en fem-veckors praktik på Lindex underklädesdesign-avdelning :D med inriktning på strumpor, då min handledare var strumpdesigner. Så nu ska jag hålla utkik i butikerna och se om jag kan hitta mina designs, de ska börja dyka upp i september tror jag!

Sommaren har jag spenderat med sommarjobb i butik. Nu börjar jakten på det perfekta jobbet!

Jag måste bara få avsluta med att skryta över min otroliga syster Maggie! Hon har fått jobb och flyttat till Amsterdam, efter att ha praktiserat i Shanghai i sju månader. Hon fick nyligen dessutom jobba en vecka som gästföreläsare på skolan hon pluggade på tidigare. Bra jobbat syrran! Du e bäst!
Ni kan följa hennes underbart inspirerande sminkblogg här: http://maggiemakeupaddict.com/

Kram på er och hoppas ni haft en bra sommar!!