Portfolio-panik och flytt-packning

Det har varit en sjukt intensiv vecka och jag har verkligen varit dålig på att skriva.

I onsdags hade vi fotografering av våra tävlingsbidrag till designtävlingen i Monaco. De blev ganska bra. Är lite besviken dock på att de är så ljusa. Man kanske blir kräsen när man jobbat med superduktiga fotografer tidigare. Fast det är klart, killen fotade ca 20 outfits på 5 timmar och redigerade två bilder på vardera outfit på två dagar. Hmm... kanske inte ska döma honom så hårt iaf.

Men nu till det roliga! Ni vill ju se bilderna förstås! Superstudio i Borås plåtade.

Porcelain Nightmare

Vi är fyra tjejer som designat kollektionen: Jag, Chanélle Crozzoli, Caroline Rudolf och Viktoria Ahinko. Vi har genom hela projektet varit som fyra delar av en och samma person. Vi har hela tiden haft samma idéer och vision.

Porcelain Nightmare

Syftet med kollektionen var att väcka känslor och reaktioner. Provocera kan man ju också kalla det om man vill.
Men framför allt vill vi beröra. Ingen kan undgå att tycka något, och det väldigt mycket, om vår kollektion, må det vara att den är det fulaste du sett eller det coolaste du sett så kan du inte vara neutral till den.Kollektionen heter Porcelain Nightmare och bygger på en storytelling som handlar om det undermedvetna och det vi är rädda för hos oss själva. Vi pratar inte om kläder i vår kollektion, de är karaktärer som vuxit till liv ur vår story och spökar nu i verkligheten.

I det här projektet passade vi på att leva ut vår kreativitet till fullo och passa på att göra något mer konstfullt som kontrast till allt det komersiella vi jobbar med dagligen.

Det har varit fantastiskt kul att göra det här, även om det i perioder blev väldigt stressigt eftersom vi gjorde det här vid sidan av våra ordinarie studier. Men att nu se resultatet på bild är oerhört stimulerande och gör det värt all mödan.

Vi är alla fyra otroligt nöjda och stolta över vårt projekt och hoppas att ni också uppskattar det för vad det är: ett syfte att på något sätt beröra er.

Jag blir lika glad oavsett om ni blev äcklade, imponerade, fundersamma eller roade. Hur ni än reagerade så har vi ändå lyckats med vårt syfte.

Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Marielle

Alltså, jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att med ord förklara vad jag tänker och känner när jag tittar på vad ni skapat!

Det går nog inte! Det är helt enkelt obeskrivligt snyggt! Läckert till tusen och bara helt underbart!

Galet bra gjort!

Alla tumamr och tår upp för era verk!

2010-05-01 @ 19:38:21
Postat av: Darling

Så himla coolt, vilket hantverk!

2010-05-05 @ 08:36:10
URL: http://finslipad.blogspot.com
Postat av: Adalmina

Marielle: Tack! Härligt att vi tårna med ;)Darling: :) Kul att du uppskattade det.

2010-05-06 @ 13:38:45
URL: http://adalmina.blogg.se/
Postat av: Syndroma

Jag tror jag är lite kär (läs mycket) i vad ni har lyckats skapa! Effekterna ni fått till på plaggen, speciellt det tredje setet, är otroligt dramatiska! Fast även om jag gillar allt väldigt mycket så avgudar jag "chapsen" på första setet, helt gudomliga! Keep up the good work!

2010-06-07 @ 09:18:48
URL: http://syndromas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback